Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur knopp stiga de


regn är ej regn 

som faller

snö är icke snö

som faller

 

som


som en

som den

 

som

 

likna mig ej vid allt det jag icke är

viskar själar

låt mig

vara

den jag är

i

är


 

som

är stundtals ett vackert innebördsord

ljuda ordet:som, som, som, ta bort kommateringen

kommandot

frigör

ordet i

andningsströmmen

 

ja, det blir

rörelse

 

dansa rörelsen

lev rörelsen

 

sommarängsrörelse

är i bröstkammare

 

skönhet omger mörker

solandes omkrets möter

solskiva omfattar människa

solstrålar omger mitten

stjärnors ord mässar

silverne omfamns moderliga

silverskimrande omger make

solskimrande omger maka

 

så omges makar

av koppars smaragdblad ur hennes händer

 

mässa är en vacker sång ur hjärtat

som i den upplösta andningsströmmen är rörelsemässande

 

regn är ej regn

rör evig gräns nära

rörelses eviga gärning när

 

regn är

ditt hjärtas rörelse

 

rörd vid hjärtat

rörd är

upplevelsedjup

 

du rör vid mitt innersta

 

hur kan snö vara hård

 

snödun lätta

blad

 

skönhet nära öde

skönhets närhets ömhet

strålande när ögon

skimrande når ögonmöte

 

snödun

händer

vita

 

kupas i himlasånger

väntansdjup visshet andas

 

tar emot givandeljus

 

vita händer

slutas varsamt om

 

ser mörkret andas svårt i själars tvekan

 

händer

stjärna

tända

 

 

strålande femstjärna

lyser upp

sovgemaken

 

 

stjärnor när önskanssvar

 

 

smeker längtansmarker

 

hur kan du säga snö vara hård

 

regn smälter snö

kyla andas

 

i droppe av regn

i tårars

molndans

slutes

kristallfrö i händan

 

händer

det

 

kanske kan du se regndroppe var knopp

kanske kan du se kristallen

snöstjärna

 

regn snö kristaller liv

 

i tysta

andas

 

vackerfolken

 

andas

 

eldgnistrande kärlek

 

ur händan av

sveper sidenskimrandesteg

 

ur knopp stiga de in




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-19 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser