Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till Lothlórien och dess gyllene dam


Mallorn

Mallorn, Lothlóriens löv av guld
som glänser i grönt och silver om våren
Sina likar finner de i Valinor
vårdade i Midgård av Altáriel
Noldors gyllene dam
Det är en gåtfull skog där tiden redan flutit
fruktad av många, full med kraft
den tillhör Galadriel och Celeborn
och bland deras träd vandrar ingen fiende
men det hände sig en dag
att hobers lätta steg
vandrade över ängar av elanor, stjärnblomman
med världens öde i sina händer
och sorg i sitt hjärta
och i skogens spegel visades nuet och framtiden
och den börda de redan bar
blev tyngre




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-19 20:08



Bookmark and Share


  vakentimmar
slutet i denna är verkligen kraftfullt! du behärskar de flesta stilar känns det som :)
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten