Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skeende finns


vet ej varför det gör så ont

kanske för att jag ser mitt döende

 

död finns ej

skeende finns

 

vän

 

räds icke

jag lyfter fram min sårbarhet

räds icke

jag räds ej

 

 

min sårbarhet leder

jag tillåter den

äntligen

 

upplever mitt vissnande

må det vara frösättning

 

 

 

iskall kyla greppar om

en hand av

stål

 

grådis falle ned över mig

dras åt

dras

åt

 

väv används till förband

förbind mig

mitt hjärta

förbind

 

hur kan man förbinda

för före förr

förr för före

före

för

förr

 

i klarseende ljus synes natthimlens klara

 

båge spänns

gyllenpil

synes

 

gyllenstrimma av hjärtljus

 

skriver

ljusbörd

 

 

detta grådis är stål

stålmantlad

iskyla

 

jag måste sluta drömma

 

de drömmarna

 

det

gör alltför

ont

 

hjärta mitt hjärta

du vackra

källa

 

brist ej

 

 


vän

 

räds icke

jag lyfter fram min sårbarhet

räds icke

jag räds ej

 

 

min sårbarhet leder

jag tillåter den

äntligen

 

upplever mitt vissnande

må det vara frösättning

 


 

dina händer är gyllenvingar

flyger in i

själ

 

fjärilsvingar rör vid inre

 

skriver

ljusbörd

 

 

grådismantel faller ned över mig

 

regnbågspärlor

 

fall

ned

 

över mig

 

värm kylan vilken greppar om

 

grådis tätnar

kämpar ej emot

 

grå innehar mångdimensioner av möjliga

 

skriver ljusbörd

 

lyfter ej händer de är lindade hårt

bakbundna

 

de springer över mig

bebor mig

 

 

i de inre lever jag drömmen

 

 

måste upphöra med det drömmandet

det gör ont

 

 


ser dina händer snida skönhet

 

kanot

 

 


jag får icke förlisa

min valnötshalva

mina segel ej brista

 

 

så säga de bedjande

ögonen




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-20 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser