Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En känsla av förnuft eller förnuftig känsla

De gånger
jag lagt band på mina känslor
har tillflyktens stig
lett till logiken

Andra gånger
när jag har vänt förnuftet ryggen
mina nedstämda nerver kramats om
av hjärtat

Men du min sköna
du är fristaden
fristaden
bortom min tillvaro
där mitt hjärta tänker
och mina nerver är fulla av känslor

Du är landet som inte fanns
församlingen där
förnuftet tar känslan i hand




Fri vers av Si.a
Läst 381 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-20 14:16



Bookmark and Share


  Aisha VIP
".där förnuftet tar känslan i hand"

...om dilemmat att förena de två...
gillar!
tycker också mycket om bilden!
2010-11-21

  Carola Jeryd
Du beskriver nedanstående dilemma väldigt bra.
Den ambivalenta känslan blir plötsligt förståelig.
Gillar språkbruket och det lite "old fashion".
Som vanligt är finalen utsökt bra - magiskt religiöst men inte alls överdriven.
kramiz
2010-11-20

  Mr Lindemann VIP
Lite eget språkbruk, som inte är linjeformat eller så
originellt och lite sådär nyskapande
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Si.a
Si.a