Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det känns skönt att min förkylning äntligen har börjat ge sig


ÄNTLIGEN ORKAR JAG LITE GRANN NU

som ett vackert julkort
har snön lagt sig på trädens grenar

den lilla vita snön som
nu kommit gör att allt är mycket ljusare

jag set kattens spår
där den suttit på bordet

kan ana att den den lurat
på fåglarna som äter vid mitt fågelbord

skatorna tycker också om
att försöka ta för sig av småfåglarnas mat

det är redan mörkt därute
klockan är inte riktigt fyra än

idag har jag orkat gör lite
inte bara suttit matt av hostan

mina julgardiner som jag sytt om
har jag strukit och satt upp i mitt köksfönster

det var det jag orkat göra
men glad att få det gjort

känner mig nöjd tycker själv
att det blev riktigt fint

tror jag blivit van vid att sy
och ändra mina gardiner

var jag än slagit ner mina
bo pålar har inget fönster varit lika

dom har varit höga låga breda
små mycket små då gäller det att sy och ändra

jag gör hellre det än köper nytt
tycker om att pyssla och ordna runt mig

nu är kvällen här jag ska börja
med en ny stickning sätta mig i soffan

försöka lägga upp maskor
och hoppas att den nu blir bra

fuskollen som jag ska sticka
till en vän i kyrkan som frågat så snällt

förra vintern stickade jag en
den blev inte bra

blev lurad i garnaffären
att köpa fel garn

nu har jag köpt nytt
och när jag stickat färdigt

ska vi byta hon får den nya
jag den gamla

den gamla ska jag riva upp
sticka raggsockor till den som vill ha

så garnet som var alldeles fel
till en fuskolle kommer till nytta ändå

någon kommer att slippa frysa
om fötterna när raggsockorna blir färdiga




anits 20 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-20 18:55



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fina och vackra rader. =) Och du har förstått att man skall glädjas åt det lilla för annars skulle det inte bli mycket att glädjas åt. =)
2010-11-22

  ULJO
Skönt att höra att du är på bättringsvägen. Fin text och bild.
2010-11-22

  Anya VIP
Fridfull text med ny energi.
2010-11-21

  Bibbi VIP
Uppmuntrande text.
2010-11-21

  Eva Helene VIP
Vilken skön text, jag blir så glad av denna!
2010-11-20

  Catharina Edin VIP
En skön text att följa -
2010-11-20

  Elaine.S VIP
Du betraktar och förmedlar så man kan se allt framför sig
2010-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Man behöver olika projekt att engagera sig i.
2010-11-20

  aol
du är verkligen en hemmets människa
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP