Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Nienor, Turambars älskade


Vackra Nienor, dotter av sorg

Vackra Nienor, dotter av sorg
hennes tårar föll som pärlor
besegrad av Glaurung,
Morgoths orm
hans sista ord blev döden
och hennes tårar dränktes i floden
Vackra Nienor, dotter av sorg
du fann din bror, din älskade
och förband hans hand
men vid hans livlösa kropp
vaknade draken i sin ondska
och hans ord fullbordade förbannelsen
Vackra Nienor, dotter av floden
som nu är ditt hem
på sin väg till havet och glömskan
du lämnade Turambars sida
där han låg bredvid draken
som var slagen av svarta svärdet.




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-21 21:43



Bookmark and Share


  Skald
The lost tales är ett väldigt tacksamt ämne som jag verkligen förstår att du diktar om, och klarar bra. :)
2010-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten