Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När tiden saktar ner

I parken vandrar vintern in
i oigenomträngligt svartvatten
bildas ringar på dammarna

när jag kastar stenen är
vattnet trögt som lim

ovanför svävar änglarna
sprungna ur vardagslivet
de som osynliga bär oss

hur annars kunde vi orka

men visst biter kylan nu när
frosten slagit livet med häpnad

istapparna i änglahåren
glittrar som silver

ännu några av de starkaste
löven håller kvar vid träden
några bär röda små äpplen

ett och ett faller de, till sist

röken flockas ur hundars munnar
och det kraschar om mina steg

när tiden saktar ner och
luften kogulerar blir havet
större och större
fjärran längre bort

och aftonen allt senare




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-22 20:57



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vilken fin text, med så mycket liv!
2010-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP