Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ljus och mörker väcker tankar


LJUSET

jag tänder ett ljus
känner värmen och glädjen
det ger mig

ljuset som brinner i mörkret
sänder värme till en frusen själ

många har drömmar om sol
blå hav och sandstränder

det har även jag
men jag vet att jag kommer
aldrig dit

ser ut i mörkret den vita snön
gör det ljust och vackert

tänker på dig som sa
jag hör av mig i morgon

det är länge sedan nu
men du sa aldrig vilken morgon

jag tycker om att se ut
i natten i mörkret

det ger mig ett lugn
mörkret kan aldrig skrämma
mig som det gjorde en gång

i mörkret är jag trygg
ser på det brinnande ljuset
där det står på bordet

kastar skuggor omkring sig
det är en fin kväll som nu går
över i natt

i morgon är en ny dag med nya
möjligheter nya uppgifter

en ny dag som jag ser fram emot
så länge sedan jag kände en sådan
glädje

att få ta den glädjen med mig
när den nya dagen gryr är en
stor gåva

jag släcker mitt ljus vänder blicken
in i rummet låter natten föra mig till
vila






anits 22 november 2010












Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-23 00:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"tänker på dig som sa
jag hör av mig i morgon

det är länge sedan nu
men du sa aldrig vilken morgon"

Härlig humor Du har.
2010-11-25

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Oerhört vackra rader. När jag läser får jag känslan av att se ljuset spegla sig i ditt fönster när du tittar ut. =) Så fint skrivet. =)
2010-11-23

  Catharina Edin VIP
Ja, ljus är någonting vackert, sannerligen.
2010-11-23

  Anya VIP
Så fint skrivet....hoppfullhet och värme strålar ända hit.
2010-11-23

  Eva Helene VIP
Tack för så vackra ord, som jag får till mig i den tidiga mörka regntunga morgonen! Har själv redan tänt flera ljus här för att skingra mörkret.
2010-11-23

  Larz Gustafsson VIP
Fint och fyllt av hopp.
Toppenbild också.
2010-11-23

  arja savela
En lugnande skrift att läsa i nattmörkret, dessutom en vacker bild
2010-11-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP