Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Illusion

Om alla människor
och då menar jag alla människor
på denna jord
var lika lyckliga
som jag,

hälften
en tiondel,

Det skulle inte vara någon idé
att slå upp ordet vemodig
i något lexikon
på något språk

likaså sentimental
melankolisk
dyster

Ordet klaga skulle inte uppfinnas
saknad, längtan, begär, åtrå
skulle sakna betydelse

Men nu råkar det
att inte vara så
jag vet det
det tyder min existens på




Fri vers av Si.a
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-23 00:43



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Aningen svårtolkad men spännande text.
Dubbelbottnad och illusorisk - precis som namnet ger sken av.
Jag gillar den men behöver nog ett par läsningar på mig för att komma underfund med den.
Trevlig nattlektyr denna sena timma!
Kramiz
2010-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Si.a
Si.a