Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Durins folk, i Moria.


Durins folk

Dvärgar i dunkla djup
där hammarslagen sjunger
I Khazad-dums ruvande mörker
där bergens hjärta slår
Starka, stolta och sega
som bergens ben är Durins folk
Vackra hallar som skimrar i Mithril och silver
Månrunor i portens sten
Durin den dödlöse, som kröntes i Spegeltjärn
han kröntes med stjärnor
Aulës barn, smidda i fordom
för att bli hans barn
de skulle motstå ondskans herre
i alla sina former
de önskar ej makt och dominans
utan enbart rikedomar
i de stora djupen
där faror lurar i rök och eld
och den första fadern föll, föll till sin död
Han som kröntes med stjärnor i iskall sjö
skall vakna en dag för att styra sitt folk
Kungen av dvärgar
innanför månens port i Khazad-dum




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-23 12:21



Bookmark and Share


  vakentimmar
"kröntes med stjärnor" var en oerhört vacker formulering, fint att den återkommer, blir en speciell stämning :)
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten