Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ONSDAG MORGON 24 NOVEMBER 2010

små lätta fjun av snöflingor
dansar utanför mitt fönster

skatorna håller en riktig konsert
med sitt läte i häggen därute i den
gryende dagen

det är ovanligt tyst inga bilar varken
syns eller hörs ute på vägen

det är som alla tagit sovmorgon
denna sista onsdag i november

småfåglarna syns heller inte till
bara ett par talgoxar sitter och
äter på maten som finns för dom

det är fyra grader kallt när jag
släckte lampan igår kväll visade
termometern på tio kalla grader

jag ser ut genom fönstret det är
grått trots den lilla vita snön som
kommit och lyser upp i mörkret

idag ska jag hälsa på hos hundarna
ge dom mat leka och busa med dom
en stund mitt på dagen

det är något jag gläder mig åt
dom är min livlina när allt vissa
dagar känns tungt och mörkt



anits 24 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-24 08:38



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilken härlig livlina du har!
Och så vackert du beskriver den!
2010-12-01

  Bibbi VIP
Applåd!
2010-11-25

  aol
så fint du fångar nuet med bild och skrift i din vardag,
2010-11-24

    sajo
Det låter så härligt då du skriver om hundarna, du får min hundrädsla att bli lite lugnare. Gillar hundarna snö?

Hoppas din dag blev bra med dina tillgivna vänner.
2010-11-24

  Catharina Edin VIP
Snygg ögonblicksbild ur livet!
2010-11-24

  Eva Helene VIP
Fin morgon med förväntan inför dagen!
2010-11-24

  Anya VIP
Jaa tänk snart är det december.....filosofisk text med hoppfull avslutning.
2010-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Själv fick jag sovmorgon i dag på grund av att jag ska dra ut och affischera klockan 11.00. Ingår i jobbet. Annars är jag nere i källaren på Maxim och river och har mig.

Skönt med en livlina.
Hundar är trofasta.
2010-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP