Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En man och hans dröm

Ta mig tillbaka
till den 28 augusti 1963
då en man hade en dröm.
Jag var inte där i Washington DC
jag såg det i en svartvit TV.

Vart har denna dröm
tagit vägen idag?
Kan vi idag se resultatet
av den drömmen?

De som inte förstod
vad den mannen sa
som var emot honom
beslutade en dag.
Att denna man som hade en dröm
skulle dö.

En kula sköts mot en balkong
i Memphis, Tennessee
där en man stod
och beundrade sitt
drömmars land.

Med mannens död
skulle inte döda hans dröm.
Nej, andra tog vid
och förde den vidare.

Men idag har många
glömt den drömmen.
Den närs bara i skymundan
för tidsandan idag
handlar bara om egoism.

När vi idag ser någon
som inte ser ut som vi.
Gömmer vi oss bakom
en skyddande mur.
Vi vågar inte möta egoism
med empati.

Ta mig tillbaka
till den 28 augusti 1963
då en man hade en dröm.
Låt oss se tillbaka
och gå framåt
med den mannens dröm.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-24 20:28



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Gav mig faktiskt rysningar...förtjusande om drömmen...
2010-11-29

  anits VIP
Mycket vackra rader
2010-11-24

  PPQ
vad fin den är
2010-11-24
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP