Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan också bidra

Det har gått flera år
Men det verkar aldrig bli vår
Tiden är svår, kanske lika bra att slicka sina sår
Strunta i att marken är hård, att man inte kan så

Till hösten blir det ingen skörd
Människor dör, det är som sig bör
Det sjungs i kör, för dig är livet kört
Lika bra att lämna in, ta och försvinn

Vad ska det utav dig bli av
Du är alldeles för lat
Jag tycker att du ska vara glad
Över att någon ställer lite krav

På bandet med halta och lytta
Står du och stödjer dig på en krycka
Det här är den sanna lyckan
Nu får du äntligen göra lite nytta

Tänk på klimatet
Du kan vara en del av svaret
För en grönare miljö
Bidrar du med din egen död

Tack vare ditt kadaver
Kan biogasbussar köra runt i staden
Du gjorde ett offer för den goda saken
Även fattiga kan bidra i den borgerliga staten




Fri vers av Magne Jönsson
Läst 230 gånger
Publicerad 2010-11-24 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Magne Jönsson