Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus och Stargate

Om det fanns någon mening med livet
Skulle gud komma ner och göra mig till Jesus
För jag offrar mig för era synder
Jag spikar upp mig själv på korset när ingen ser det
Framför teven, ber om förlåtelse för er dåliga smak
När ni har fredagsmys och ser på så ska det låta
Det är ingen vacker syn att skåda
Plockar jag fram min verktygslåda
Hammare och spik och får Peter Settman att gråta

Familjeunderhållning är som dödssynderna på lyckohjul
Allt du kan vinna är att du spelar bort ditt hus
Förvandlar din lever till en destillator och får din fru att hamna i respirator
Har du tur blir du årets tomte
Fyller säcken din med dynamit, i juletid
Önskar alla god jul och får äntligen lite julfrid

Men än är det långt kvar tills dess
Du har tid att satsa allt du äger på någon häst
Eller spela safe, när det känns som värst, sitt hemma dra en vända
Du kommer ändå alltid att vara ensam

Det är ingen idé att jag skriver klart resten utav texten
Du har ändå inte sett på Stargate så du kommer inte fatta resten
Du hånler åt mig och kallar mig nörd
Men det kommer jag stolt att vara tills dagen jag dör
För jag styr över hela vintergatan
Är en Goa'uld och det här är min gata
Flyger omkring i min pyramid som mitt tidsfördriv
Ibland är det svårt att skilja på verklighet och fantasi

Jag har en klonarmé som är värdelösa på att skjuta rebeller
Men det är så klart det gick åt helvete när jag använde dina gener
Mina bästa vänner är snea på mig för att jag håller på imperiet
George Lucas är ett geni när han inte regisserar nya filmer

Mina Jafa är de grymmaste krigarna som har hållit i plasmastavar
Jag sitter på en tron och blir dyrkad utav mina slavar
Är vit som en gothare klädd som en sotare
I ett biologiskt skepp
Jag är den grymmaste intergalaktiska miljöpartisten som du någonsin har set

Visserligen suger jag ut ditt liv för att hålla mig ung
Men du har varit Wraiten i alla dina förhållanden så det är du som är ond
Om fem miljarder år har solen gjort jorden till ett eldhav
Då är det bara dina ättlingar som är dumma nog att stanna kvar




Fri vers av Magne Jönsson
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-10 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Magne Jönsson