Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när snön yr därute i natten


SNÖN YR UTANFÖR MITT FÖNSTER

snön yr utanför mitt fönster
som det gjort hela dagen

när blåsten tar i för full kraft
låter det som någon vill komma in
genom köksfläkten

jag ser ut i mörkret i natten
ser hur snön virvlar mellan bilarna
på parkeringen

jag tycker inte om det jag ser
all snö som kommer jag skulle
kunna gå i ide

komma fram när det börjar våras
men det är jag såg barnen idag
hur glada dom var över snön

jag är trött trots att jag sovit framför
teven igen, det verkar som den är
ett bra sömn piller

sätter mig ner efter en stund blir ögonen
trötta jag lägger mig ner det står inte
på förrän jag sover

tänker på hundarna så glada dom var
när jag kom visste inte riktigt vart dom
skulle ta vägen

glad jag har dom annars blev dagarna
långa och ganska trista trots att jag är
på att göra än det ena än det andra

dom är ett fint sällskap för mig och jag
känner deras glädje när jag kommer

kvällen har övergått i midnatt snart
är karlavagnen slut jag ska stänga
radion släcka lampan och gå till sängs





anits 24 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-24 23:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Säga vad man vill, men hög mysfaktor är det.
Så skönt att vara inomhus och bara njuta.
I dag fick jag ont i ansiktet när jag tog en stadspromenad för att skaka ned lunchen.
2010-11-28

  Anya VIP
Som en stilla kvällstilleben i text...
2010-11-25

  Catharina Edin VIP
Ett vackert skrivet dagboksblad -
2010-11-25

  Eva Helene VIP
Här beskriver du fint hur det känns när vintern tar över kommandot!
2010-11-25

  ULJO
Härlig vardagsläsning, men visst kan en vinterdag med nösnö också vara vacker och inte alls få en att gå i ide. Sommaren är naturligtvis bäst. Fin vinterbild.
2010-11-25

  Bibbi VIP
"jag tycker inte om det jag ser
all snö som kommer jag skulle
kunna gå i ide"

Jag får också den känslan att vilja gå i ide och gör så vissa dagar:-)
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP