Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hittade denna dikt på nätet  och det stod okänd författare..

Om någon vet vad författaren heter så meddela gärna mig.




Fotspår i Sanden

En mans dröm... 

En natt hade en man en dröm.
Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram.
Han märkte att vid varje period i livet, fanns spår i sanden av två par fötter, det ena var hans det andra var Guds.

När den sista delen av hans liv framträdde, såg han tillbaka på fotspåren i sanden.
Då såg han att många gånger under sin levnads vandring, fanns bara ett par fotspår.
Han märkte också att detta inträffade, under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud:
"Du sa den gången jag bestämde mig att följa dig, att du aldrig skulle överge mig, utan gå vid min sida hela vägen.
Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv, har det funnits bara ett par fotspår.
Jag kan inte förstå att du lämnade mig, när jag behövde dig mest"

Gud svarade:
"Mitt kära barn, jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig
under tider av prövningar och lidande.
När du såg bara ett par fotspår - det var då jag bar dig"

(Författare okänd)




Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 10322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-25 12:26



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Denna vackra text finns inramad hos mig sedan flera år tillbaka. Tycker att den säger så otroligt mycket om att man faktiskt aldrig är helt ensam. Djupsinnig, trösterik, en pärla till text.
2011-05-12

  Bibbi VIP
Bokmärker.
2011-04-26

  Bibbi VIP
Har detta underbara på ett inplastat kort som jag köpt i London.Ett underbart budskap. Tack för att Du la ut det!
2011-04-26

  Kjell A. H Lundin
Jo, jag känner igen det här och det är mycket tänkvärt.
Men jag kan inte komma ihåg var jag läste det.

Mycket bra att du la fram det till oss!

Varm hälsning
Kjell
2011-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP