Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På tillfälligt besök i barndomens stad.


Vinter i Västervik



Det tysta, vita, bäddar in husen
i mjukt, tryggt, bolster.
Vinterhimlen mörknar.
Julstjärnor gnistrar
hemtrevligt i alla fönster.
Snön virvlar i gatlyktornas sken.
Planerar hoppfullt
inför kommande jul.
Minns plötsligt en romantisk
kvällspromenad för eoner
av tid sedan.
Samma stad. En vinter som denna.
Och en förälskad yngling som
ridderligt svepte sin rock
omkring mig...
Jag undrar vad han finns nu?
Kanske bor han kvar?
Det var kanske gentlemannen
jag passerade nyss?
Ja, suck, åren går....
Men nu var det ju julklappar
som skulle inköpas...
Här är inte tid för sentimentala
återblickar!
(dubbelsuck)






Fri vers av Stardust VIP
Läst 185 gånger
Publicerad 2010-12-03 17:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP