Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är så skönt att få en stund med mina fyrfotavänner


EN STUND MED MINA FYRFOTAVÄNNER

ett och annat löv sitter ännu kvar på trädet
trädet med sina grenar som vajar i vinden

solen skiner himlen är blå det blåser kraftigt
vinden är kall mycket kall

en av hundarna vill ut jag släpper ut henne
hon gillar snön hoppar och skuttar ser på mig
genom fönstret

det ser och känns som hon säger kom ut lek
och busa med mig känner inte för det fryser även
när jag är inomhus så ut det går jag inte just nu

den andra hunden står bredvid mig puffar på mig
med nosen jag stryker honom över huvudet det
tycker han mycket om det kan jag känna för han
är så avslappnad

vi ser ut genom köksfönstret ser på fåglarna som
samlas vid fågelbordet plötsligt flyger alla sin väg
en flock duvor landar på marken

det är dom som får alla småfåglar att flyga sin väg
hör ett skall nu vill hunden som är ute komma in
jag släpper in henne glad skuttar hon i väg sätter
sig vid dörren där maten finns

ibland undrar jag om dom har en inbyggd klocka
nu när det är dags för mat springer bägge två
runt mig och bägge vill dom vara först

det står inte på förrän maten är uppäten då är
det dags för morot dom lär sig snabbt dom små
liven

moroten går det inte lika fort att äta upp jag sätter
mig för att läsa några rader i min bok, då känner
jag en nos som knuffar på mig jag ser på hunden
där den sitter och stirrar på min väska

är det redan dags för äpple säger jag hunden lägger
huvudet på sned som han vill säga ta fram äpplet nu
så vi får smaka äpplet är gott dom ser på mig när jag
tar en tugga

så får dom varsin bit så håller vi på tills äpplet
är uppätit då går hundarna och lägger sig jag
fortsätter läsa i min bok





anits 25 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-25 18:31



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Att göra poesi av vardagen är inte alla förunnat
men du behärskar det till fulländning
2010-12-01

  Larz Gustafsson VIP
Hundar ger glädje.
Jag saknar Killer.
2010-11-28

  Bibbi VIP
Håller med Annika Hagström
2010-11-27

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Än en gång så fint och varmt skrivet av dig. =)
2010-11-26

  Catharina Edin VIP
Sådana rara hundar! Roligt att få höra om dem.
2010-11-26

  Eva Helene VIP
Så fint och njutbart skrivet!
2010-11-26

  ULJO
En fyrfota vän finns där alltid vid ens sida i såväl med som motgång, var rädd om dina fyrfota vänner.
2010-11-26

  tom boreland
visst är dom fia
2010-11-26

    sajo
Vilken underbar text, det är så man ser framför hunden när han vill ha äpplet och med bedjande ögon. Snygg bild.
2010-11-25

  Anya VIP
En stillsam kärleksförklaring.....fint.
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP