Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förväntningarna får inte bli besvikelse


INFÖR JULMARKNADEN

en dag full av förberedelser
tidig morgon efter en snabb frukost

ut i den tolv gradiga kylan
kylan den var det ingen fara med

det var blåsten som drog
genom märg och ben

glad jag hade haft kupevärmaren
igång det var varmt och skönt i bilen

framme vid hembygdsgården
hade karlarna börjat sätta upp all stånd

till julmarknaden imorgon
den är mycket populär

det brukar komma många besökare
både från bygden och långt ifrån

vi har var och en något som vi
brinner för och det gör vi i ordning

plockar fram sätter upp försöker
få lite jul atmosfär

böcker och kort det gillar jag så
det har blivit min uppgift

att se till så det finns dom böcker
kort och lite som hör vår bygd till

i dag gick det bra vi var två som
hjälptes åt så nu är hela vår hembygdsgård
färdig att ta emot alla besökare

i år är jag förväntansfull känner glädje
över att få vara med så har jag inte
alltid känt

att kunna få känna glädje
gemenskap med andra är
något jag inte har känt så
ofta

just därför är glädjen inför
morgonen något som jag
hoppas finns kvar inom mig
vid dagens slut




anits 26 november 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-11-26 23:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En glädjedag så skönt beskriven
2010-12-01

  ULJO
Det låter härligt med julmarknad, ser själv fram till Eksjö julmarknad som brukar vara fin att besöka.
2010-11-29

  Bibbi VIP
Gläder mig åt Dina hoppfulla toner.
2010-11-27

  Catharina Edin VIP
Och idag är det äntligen julmarknad - hoppas du får en rolig dag!
2010-11-27

  Eva Helene VIP
"Böcker och kort och lite som hör vår bygd till" - där hos dig skulle jag stanna och bläddra i böckerna och få mig en pratstund.
2010-11-27

  Anya VIP
Hopas din julmarknadsdag blir ett fint minne.
2010-11-27

  aol
lät så positivt, tack för att du delar med di
2010-11-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP