Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kallt och blåsigt när jag tände ljus


TÄNDA LJUS

det blåser hårt
när jag stiger ur bilen

jag tar med mig ljusen
inga tändstickor har jag

har lärt mig att blåser det
är det bäst att ha gaständaren
till hands

det blåste så det gjorde ont
när vinden träffade mitt ansikte

framme vid graven
tog jag bort det gamla ljuset

det gick bra den här gången
det hade inte frusit fast

försöker tända ljuset på mina morföräldrars grav
det blir ingen låga hur jag än trycker

blir arg på mig själv för att jag inte
såg till att det var gas i tändaren innan jag åkte

det är då jag kommer ihåg
att tändaren är barnsäker

när jag håller in den knappen
så lyser lågan

jag tänder ljuset
det går bra trots att blåsten gör sitt bästa
för att släcka lågan

när ljuset brinner
går jag till nästa grav

där går det bättre att tända ljuset
men svårare att ta av locket

graven ligger öppet inga träd
som skyddar

men jag får ljuset att brinna
stannar en stund

vill se att ljusen brinner
innan jag går

när jag kan se att dom inte tänker slockna
tar jag med dom gamla ljusen

slänger dom i tunnan för brännbart
sätter mig i bilen för att åka hem

värma mina kalla händer och fötter
dricka en varm kopp kaffe och bara
ta det lugnt och vara resten av dagen




anits 26 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-11-28 20:31



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Underbart Stina!
:)
Du fick mig faktiskt att le med din underbara lilla historia om hur kallt och blåsigt det kan vara
när man ska tända ett ljus

Krama

Ken
2010-12-02

    Bo Bjelvehammar
storartat...
2010-11-29

  Catharina Edin VIP
Så levande berättat!
2010-11-29

  Anya VIP
Fin stund bjuder du på........du är så medveten i ditt eget varande.....skickligt.
2010-11-29

  ULJO
Tur att du lyckades tända ett ljus för de dina och att du delade med dig av dina tankar till mig och oss andra här på Poeter.se
2010-11-29

  Bibbi VIP
En underbar delgivning.
2010-11-29

  aol
tack för att du delar med dig,, kram
2010-11-28

  Eva Helene VIP
Tände ljus på tre gravar igår. Det är mödan värt när man ser hur vackert det lyser i det vintervita.
2010-11-28

  Maria T
Så fick jag vandra med mamma
runt på hennes kyrkogård
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP