Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
behöver lära mig saga vad jag tycker och känner


JAG LÄR MIG ALDRIG

tänk att jag aldrig lär mig
trött på mig själv

trött i benen
orkar inte tänka

skakig i hela kroppen
för dåligt med mat

så blev det idag
när den stora julmarknaden gick av stapeln

varför säger jag
det går bra

när jag vet
det går bra en stund

sen behöver jag gå ifrån
äta och dricka något

men när den som ska byta av
försvinner gör något annat

mitt samvete säger
att jag inte kan gå ifrån

lämna allt vind för våg
gå med kassaskrinet under armen

till slut kom jag loss
gick för att fika

och där var det fullt
inte en plats att kunna sitta

så en stå fika i köket
blev det för mig och ett par till

så var det dags
att vara försäljare igen

det gick bra
mycket bra

kanske lite avundsjuka
från dom andra

vad vet jag

träffade många
som jag inte träffat på många år

det var trevligt
blir glad när dom hälsar pratar

vill känna igen mig

så var det dags för mig
att äta risgrynsgröt och skinksmörgås

det var skönt
att få sitta vid bordet bli serverad

smörgåsen var god
men gröten

den smakade bränt
jag kunde inte äta av den

sa till
fick till svar

det var tråkigt det var visst fler
som upplevde detsamma

klockan tickade på
det var mycket folk

parkeringen räckte inte till
vägkanten fick vara parkerkering för en stund

så kände jag nu måste jag hem
behövde mat

inte bra med så långt mellan
måltiderna jag mår inte bra av det

för diabetesen skull behöver jag
äta med jämna mellanrum

så var alla plats i vår hörna
det var då jag sa nu åker jag hem

jag klädde på mig
gick ut i kylan

satte mig i bilen
åkte hem

så skönt att komma hem
ta av skorna

värma maten äta
satte igång en film

la mig i soffan
somnade

hur filmen slutade
det vet jag inte

det går så bra att se den
en annan gång när jag är
piggare och mår bättre




anits 27 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-27 23:03



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Härlig berättelse i ett tempo som klart visar hur du hade det
2010-12-01

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
En berättelse med liv och känsla. =) Mycket bra. =)
2010-11-29

    Maria Malm
En liten berättelse ur livet, levande berättat.
2010-11-28

  Anya VIP
Skönt att allt slutade lugnt och bra!
2010-11-28

  Larz Gustafsson VIP
För lågt blodsocker är inte bra.
2010-11-28

  Eva Helene VIP
Så skönt ändå att försäljningen gick så bra för dig när nu allt annat strulade! Väl berättat!
2010-11-28

  Bibbi VIP
Jag beundrar Din berättarkonst.
2010-11-28

  poetryGirl
berättat med eftertanke
2010-11-27

  Catharina Edin VIP
En skildring som faktiskt tar en med, ända in i författarens rum - så levande berättat.
2010-11-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP