Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Famna

 

Går som i en ny skog
där den bär på spår
och gamla kännetecken


Ser svärtan döljas
när snön vänder sig
upp och ner


Faller inför synen...

Tager du mig
du vinter
nu i din famn

fast jag väntar vår


Håll mig då,
håll mig som
det kan behövas

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-11-28 20:03



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
och jag vill även tillägga att jag håller med Ulf om de sista radernas påtagliga excellentitet!!!
2010-12-01

    Bodil Sandberg
Helt underbar poesi..stunden/andan strömmandes rakt in i sinnet!
2010-12-01

  anits VIP
Vakra mjuka rader
2010-12-01

  lyckeli
tar på mig denna slöja.
du väver vackert och vi
kan bara bära
vidare.
2010-11-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
En underbar dikt Josanilla.
Skapar historia i det oändliga. Omsluter en och varsamt vaggar skarpt. Detta är en dikt som skapar bilder och den sätter sig bekvämt på en stol på näthinnan och stannar varaktig.
Famnar gör den. Famnar. Omslutande och helt.
Ett konstverk har du skapat här.
2010-11-29

    Max Poisé
Denna var helt fantastisk och jag njuter av ordens flöde som omfamnar mig likt en filt i kylan.

Tack för denna ...
2010-11-29

  L I V
Som en tröst för knyttet i vinterkylan. Tycker om i all sin enkelhet
2010-11-29

  Ulf Lagerholm
En synnerligen stark läsupplevelse. Det är det mjuka med den nogsamt regestrerande blicken som tilltalar. Dessutom är denna dikt ett mycket tydligt exempel på gott hantverk. Texten är begåvad med en rytm och ton som gör mina synapser mjuka och lyckliga. Dessutom vill jag slå ett extra slag för slutstrofen, den är genialisk i sin enkelhet;

"Håll mig då,
håll mig som
det kan behövas"

Tack!
2010-11-29

  Junitvillingen
Mjuk, vacker dikt...fint poetat:-)
2010-11-29

    Lars Gullberg
Dina ord
lndar in snöflingor
i varmt rött tyg

tänder små
snölyktor
utanför

du förmedlar

Ditt kännetecken

Lars i ett -20 kallt sollefteå
2010-11-28

  thyra
Fint detta!
2010-11-28

  Larz Gustafsson VIP
Rikta den bönen till en annan Kung än Bore, är mitt råd.
Bore-dom heter hans king-dom.
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP