Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känns inte som jag vill ut denna kalla morgon men ibland måste jag


MÅNDAG MORGON 29 NOVEMBER 2010

måndagmorgon
timmen är tidig

jag ser på klockan
en kvart till kan jag njuta
av den sköna sängvärmen

men innan jag hinner tänka färdigt
sover jag

vaknar av att väckarklockan
skräller högt

jag har somnat om
och det rejält

ingen ide att jäkta
då tar allt bara längre tid

ser på termometern fryser till
minus arton grader

hoppas motorvärmaren gått igång
vill inte sätta mig i en kall bil

ser ut genom fönstret
ser bilen

den håller på att tina upp
vindrutorna börjar bli is fria

det börjar ljusna
en ny dag gryr

jag ser ut i det klara vädret
ser en stjärna

en stjärna som lyser
mer än alla andra stjärnor

som jag kan se långt däruppe i rymden

fåglarna börjar komma
slåss om maten denna kalla morgon

står nära fönstret
ser alla fåglar dom är många som behöver
mat för att överleva

jag måste försöka göra mig färdig
ska till sjukhuset mäta min arm

så jag kan få en ny armstrumpa
den jag har är sliten gör inte mycket nytta

innan jag åker till stan
är det hundarna som ska få besök av mig

jag ska släppa ut dom på gården en stund
så dom får göra ifrån sig

dom kanske vill leka en stund
det är inte säkert kylan tycker dom inte om




anits 29 november 2010





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-29 12:51



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint till en mycket vacker bild!
2010-11-30

  Catharina Edin VIP
ja, är det vinter så är det - tur du har motorvärmare!
2010-11-29

  Anya VIP
En fin morgonstund får jag utav dig.
2010-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Det kommer alltid att vara en stjärna som lyser klarare än de andra: Morgonstjärnan.
2010-11-29

  Bibbi VIP
Helt suverän vardagsbeskrivning.

Din berättartalang att levandegöra är enorm.
2010-11-29

  ULJO
En fin beskrivning av vardagen och en vacker bild.
2010-11-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP