Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om märket Gandalf gör på Bilbos dörr för att leda dvärgarna rätt.


Ett märke på dörren

Ett märke på dörren,
tjuvars märke
för att hjälpa stolta dvärgar
att ta hämnd
och till hobens lugna håla
kom äventyret

Dvärgar och trollkarl
kom in om varann
och den hetsade hoben blev helt förskräckt
och i hans lugna kök sjöngs sånger till harpa och sträng
om skatten som tagits av draken Smaug

en brinnande eld finns i dvärgars hjärtan
för ädelstenar och diamant
mithril och guld och allt som glimmar
och önskar ruvande hämnd
på draken som tagit deras skatt
och dödat deras fränder

Thorin och hans mannar
lockades till Bilbos dörr
av tjuvars märke
ristat på porten av Gandalf
för att rädda ett berg och en värld
som annars skulle brinna
och läggas i aska

men om detta anar intet vår hob
stackars Bilbo som får rusa
ut genom dörren och till fasor
utan packning och näsduk
och hans lust till äventyr var väckt
en önskan om storhet och dvärgiskt guld
och han såg ej märket på dörren
som ristats av Gandalf





Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-29 20:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten