Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i vinternatten


VINTERNATT

vinternatten är kylig
stjärnorna tindrar så vackert

snön gnistrar i gatlyktans sken
det är vackert

jag ser ut genom fönstret
det är tyst

ett lugn råder över nejden
jag ser ljusen som lyser

högst däruppe på brukets skorsten
varje år till advent sätts ljus upp

modiga brandmän
är det som gör det för bygdens trevnad

på vår gård lyser en gran med
sina ljus upp där den står på gräsmattan

det är vackert det känns hemma
som det vore mitt eget

stjärnorna blinkar snön gnistrar
som kristaller

det är en vacker vinternatt
skönt att få se ut genom fönstret

slippa vara ute och frysa
men tyvärr är det många som inte har
det så bra som jag har denna vinternatt
den sista i november månad




anits 30 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-11-30 00:13



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Samt en underbar bild
2010-12-01

  Eaglemountains VIP
En mycket vacker beskrivning av det Du tagit del av ..... tack
2010-12-01

  Bibbi VIP
Ger sken av en skön stämning.
2010-12-01

  Catharina Edin VIP
Så bra du skriver -
2010-11-30

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Rader som andas stilla skönhet. Så stämningsfullt och fint. =)
2010-11-30

  Anya VIP
Fin vinterstämning.
2010-11-30

  Eva Helene VIP
Stämningsfullt och insiktsfullt!
2010-11-30

  ULJO
Skön vintebild du målar upp. Men som du säger vintern har sina avigsidor.
2010-11-30

  Larz Gustafsson VIP
En lite rydbergsk touch där i inledningen.

Vintern har väl sin tjusning.

Fin bild.
2010-11-30

  arja savela
Underbart vackert beskriver du det du ser och upplever!
Jag ser bara det negativa när jag tittar ut och det är ledsamt!
Det känns som jag har blivit fånge i min lägenhet, därför "lever" jag genom dina små utflykter. De läser jag varje dag med förtjusning. Tack Stina för dina berättelser, det är så viktiga!
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP