Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är vackert att se när dagen görjar gry


VINTERMORGON

vinter morgonen gryr sakta
långt bort i fjärran ser jag himlen
den skimrar i rosa

det är vackert, mycket vackert
vackert så det gör ont i själen

det är kallt, fåglarna har börjat
sin kamp efter mat, det har börjat ljusna
lite grann

det känns skönt att jag igår kväll
satte ut mera mat till fåglarna, som
dom nu behöver i vinterkylan

det är vackert att se ut i den
gryende morgonen när ljuset
börjar komma åter efter nattens
mörker

idag ska jag träffa mina vänner
hundarna det gläder jag mig åt
ett fint och trevligt avbrott i vardagen

kaffet är färdigt jag hämtar en kopp
sätter mig och ser ut genom fönstret
ser hur fåglarna kivas om maten

det verkar som nötterna faller dom
mest i smaken den påsen försvinner
fort talgbollen äe inte så populär

det ljusnar mer och mer snön på träden
gnistrar som silverkristaller när ljuset
träffar grenarna

min nya dag har börjat den är än ett
tomt blad som ska fyllas under dagen
med vad det vet jag när kvällen kommer



anits 30 november 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-30 23:47



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Du berättar så vackert att man lever sig in i det Du ser, har själv småfåglar som jag tittar på, och bilden är också underbar
2010-12-01

  Bibbi VIP
Vacker beskrivning.
2010-12-01

  Catharina Edin VIP
Du förmedlar en känsla av lyckan i det lilla.
2010-12-01

  Anya VIP
En lugn här och nu skildring.
2010-12-01

  Eva Helene VIP
Så fint beskriven vintermorgon!
2010-12-01

  Larz Gustafsson VIP
Vintermorgnarna tar tid på sig, men snart vänder det.
2010-12-01

  aol
vacker fin skrift till en passande bild,
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP