Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hunger

 

Ljuset faller kallt och livet är en käft

Blir till svält likt den fattiga
bottenklangen i vilken människan
knappast växer något

Vinden biktar sig hård och hörd


Hör du lilla barn
som växer så sakta i livet
Märks det att man inte förmår
möta din blicks omfång 


Det är därför du lilla
som ingen ser

Du förstår, man kan se bortom
det som står för nära

Det är tiden lilla du som inte räcker
och ändå är Din tid nu

Det ser alla, ingen kan säga
något annat, sen.

 

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-03 11:00



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket, mycket berörande och tänkvärt
2010-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Nationalteatern hävdade att livet är en fest, men detta är ett alternativt synsätt: det är en käft.
Allt uppslukande och glupsk.
Själv har jag både aptit och, som Uggla sjöng, vittring på livet.

Det finns djup man behöver pejla för att helhetsperspektivet ska kunna stråla fram.
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP