Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skuggbebådning

 

 

förändringarna vilka ej är förändringar

 

i natten syntes träd dricka tysta kristaller

så förundransfyllda vackra

 

spindelvävar

drömvävar

 

 kristallväxter

 

väx vackra

fråga dig ständigt vad växa är

 

i natten syntes träd dricka tysta kristaller

så förundransfyllda vackra

 

spindelvävar

drömvävar

 

 kristallväxter

 

 

ursprung

ur hav

filigran

 

 

 

vackra gran

 

du andas vindmantlande

jag kryper in under dina vida höljesarmar

 

tryggvärnad

inte någon ser mig

gömd i din famnkärlek

 

hare skuttar

lindar spårgirlanger

skuttar gladeligen sinnesmed

 

rådjur snuddar

pudrar snö

 

 

upplever ditt goda

ser glimmande stjärnor nattle

 

 

gnistande är din mantel

rendoftande

 

 

minns du hur vi sköljde lakan i floden

hur de lekte vinddans

hur de doftade

vår bädd

 

 

visst vet jag

jag drömmer igen

 

 

levandelågor

stilla

stilla

inlindad i sjalar

i skimrandeväggars levandeliv

 

skuggor mjukas

lyfts

bebådas

fönsterglas smälter

 

förlösta stiger skuggor ljusupplysta in i gnistrandesalars rena

 

bejakande

 

rakmötande

 

 

spänn bågen i skönhet du vackra fura

du sökte länge

träd gav dig

ditt sökandesvar

 

rakryggad bugade du ditt hjärta

tog emot

händan

 

spänn

spänne av solgivan

håller din vintermantel samman

 

så vackert andas ditt hjärta

spänning

 

i träds fingrar hänga ett löv

ett blad

 

 

i natten syntes träd dricka tysta kristaller

så förundransfyllda vackra

spindelvävar drömvävar

 kristallväxter

ursprung

ur hav

filigran

 

levandelågor

stilla

stilla

inlindad i sjalar

i skimrandeväggars levandeliv

 

skuggor mjukas

lyfts

bebådas

fönsterglas smälter

förlösta stiger skuggor ljusupplysta in i gnistrandesalars rena

 

så vandrade gryningen

morgonen dagen in

blåskimrande himlar

skira slöjor vita

 

trädens nakna

synlignakna

 

dalande vita dunhängen

seglade med

 

steg upp

följde

 

vinterhimlars skönhet

 

förändringarna vilka ej är förändringar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-02 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser