Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad ska jag säga? Tack? eller att jag hatar dig för vad du gör mot mig?


Det gör ont.

Jag tror att
en del av mitt hjärta
just dog.

Du satte eld på det
och med ett
onskefullt leende
såg du det brinna
till en liten kolliknande klump.

Nu säger du att du älskar mig,
att du kan ge mig
en andra chans.
Förlåta att JAG är ond.
Vänta med mig tills jag
mognar.

Och du berättar
att du tror att du hade
mått bättre
om vi inte var
tilsammas.

Jag frågar dig
vad har jag gjort fel?

Du berättar inte,
vägrar säga,
och tvinga mig
att lova att glömma det.

Jag måste glömma det,
men du får
hata mig för det för all framtid.

Du säger att du älskar mig,
följt av så många hårda ord
att du slår mig tills jag blöder
och behöver sjukhusvård.

Sedan säger du
att du älskar mig
igen, och lämnar mig
blödandes
ute i kyllan.

Nu ligger jag mitt på vägen,
i snön,
tänkandes att
mitt blod framför mig
antagligen håller på att
frysa till is.

Och jag undrar
varför det inte finns
ett sjukhus
för själen.




Fri vers av Gylling
Läst 796 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-03 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gylling
Gylling