Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

av ålder stigen

 

 

en man

älskade stenar

 

vandrade i stenriken

såg det månget öga ej ser

inför honom vek stenar ut sina bladskrifter

ja

mannen älskade stenar

det vackra var

att

i de stunder han vandrade

med stenarna

upphörde

stegräkning

det vilket är

dagar nätter veckor månader

stunder

årsvarv kunde vandra det bekom honom ej

mannen

bara

var

är

 

nog var det så

hon bars av luften i vindarne

hon såg en kvinna av människa

av ålder stigen vandra

alltmer böjd

det var då

hon rann nedför bergen

en bäck en flod en ström

vattnade

kvinnostegen

in i vitas sång

till solstrimma pekade hon

såg kvinna sakta resa sig

det var då hon svepte alla färger

i själars brunn

det var då

vindarne lyfte henne in i luften

 

var natt

strök mannen

milt

med handen över slöja lagd

ropade vindar in

till henne jag ser

till henne min vilja bär

färdas vackra

 

vid spiselkransens eldring

på hyllan

utanför

låg ljussläckare

vad kan jag göra

vad är livets vilja

så frågade kvinnan vid

hemmets härd

sakta

hon innehade ej brådska

lyfte hon

ljussläckare över sig

äntligen

är jag ej i ensamhet

är jag inom din närhet

 

mannen log

så lade hon handen i hans

 

de i ljuständarens hand

i eldring andas de livsvilja

 

tvillingflammor

i enande




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-04 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser