Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den ensammas lott - ensamhet...


Andra advent

...men vad blev gjort denna andra advent?
När jag skulle ha börjat baka till jul
umgåtts med nära och kära över lite (alkoholfri) glögg
och jag skulle ha skrattat åt hundvalpen i snön?

Istället satt, låg, stod jag och hängde över datorn
ivrigt hoppandes på att telefonen skulle ringa
och att NÅGON ville döva denna ensamhet
och sysslolösheten var förlamande.

Jag öppnade en burk köpta pepparkakor
värmde lite starkvinsglögg
och drog med mig en motvillig, sur hundvalp ut i snön.

Jag drack mig full och somnade gråtande.




Fri vers (Prosapoesi) av kirsti ylinikka VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-05 17:44



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
I morgon är en annan dag!
Kram!
ML
2010-12-05
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP