Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min dikt kan tala till dig

Min dikt kan tala till dig
med musikens svaga ton
jag låter orden spegla
toner i fasers mognad
hårda mjuka
i moll och dur
berörande och lugnande
svallande glädjerika ljud
men också sorgens toner
de dova och de allra tyngsta
som sakta planar ut.

Min dikt kan tala till dig
och beröra djupet inom
och förändra tankens bild
som blommat fram ur tonen
piano forte
tonem fonem
de lämnar sommarljuset
i öppen tillbedjan
men också vinterns dystra
som gömmer dunkla ord
i stillsamhetens ton.

 

(c) tk.

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 237 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-12-19 12:34



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint och djupt berörande!
2010-12-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det är ju det
bästa med musiken
den har något för
alla alltid vad
man än önskar
den ständigt
rätt för en:
Grönskar!
Grattis till
placeringen!
2010-12-20

  Anna*
Den inte bara kan utan också gör. Vackra formuleringar!
2010-12-20

    hver=gufa
Ljóð þitt talar til mín
í moll og dúr.
Svellandi gleðirík hljóð
svo mjúk svo mild
2010-12-19

  Maria T
En mycket vacker dikt
som förklarar
musikens språk
2010-12-19

    ej medlem längre
Så bra! Ja din dikt talar till mig .. med ord som faller som mjuk snö
2010-12-19

  Fredrik P. VIP
ja, i bästa fall kan
en dikt vara ett ljus
i mörkret och skänka
hopp och tillit...
som denna!
2010-12-19

    ej medlem längre
En vacker dikt som verkligen talar till mig. Mycket fint skrivet!!!

"jag låter orden spegla
toner i fasers mognad
hårda mjuka
i moll och dur"


Sparas!


/Ann
2010-12-19
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra