Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är något fint man kan ge till någon som behöver någon


MEDMÄNSKLIGHET

att försöka förstå en medmänniska
mer än att själv bli förstådd

att trösta en medvandrare som
är ledsen trött när man själv behöver
tröst och en hand att hålla

många gånger känns det skönt
att kunna ge istället för att få

att vara medmänniska till den
som har det svårt skänker ro
i själen frid i sinnet

det är när man ger av sig själv
som får något tillbaka




anits 11 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-12-12 00:06



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
och en underbar bild
2010-12-14

  Eaglemountains VIP
Mycket visa ord ...
2010-12-14

  Marja-Liisa Koski VIP
Stämmer bra det du säger! Underbar bild igen!
Kram!
ML
2010-12-12

  Elaine.S VIP
När man ger något av sig själv för att man verkligen vill, det är fint, det är medmänsklighet. Då förväntar man sig ingenting tillbaka men väldigt ofta får man just något tillbaka, precis som du skriver.
2010-12-12

  Anya VIP
Så klokt sagt.......håller med till fullo!
2010-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Förståelse är ett av våra basbehov.
Några av mina finaste stunder med Jesus har varit de stunder då jag känt mig totalt förstådd.
2010-12-12

  Eva Helene VIP
Så sant som du skriver här!
2010-12-12

  Anna*
Fint skrivet! Precis så är det! Applåder
2010-12-12

  aol
en sann fin skrift vännen,
2010-12-12

    tatanka
Du verkar vara en väldigt stabil och klok kvinna. (funderar på om ja själv har gett så mycket men nej) Jag har nog med att brottas med mig själv. jag är ingen klippa. Jag är ett darrande löv.
2010-12-12

  Catharina Edin VIP
Visst är det så!
Det kallas ju även karma. Universum ger tillbaka, eller 'som man sår, får man skörda'. Det känns väldigt bra att kunna GE.
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP