Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven till besöket på kyrkogården i Godrics Hollow i Harry Potter och Dödsrelikerna


Snötäckt kyrkogård

I en snötäckt kyrkogård
på julaftonskvällen
där julpsalmer sjungs,
från upplysta fönster

Men ute är det mörkt
gravstenars skuggor
på den vita snön
ett dödsrike om natten
som äger svar

En plågad själ
en pojke märkt av ondska
som förlorat allt
men som ännu kämpar
mot mörkrets makter

Sina föräldrars namn
på kall marmor
viskar om svar på hans frågor
ett sätt att besegra döden

Cirkeln av kärlek
sluts i en ring av rosor
lagd på deras grav
en bön om närhet
och hans kärlek föll som tårar
och förloras i snön




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-12 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten