Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utan deposition dumt nog


Blåst på konfekten!

När jag kom hem var konfekten uppäten, vinet uppdrucket, maten slut.
Min hyresgäst som hade ett rum med egen ingång samt till gång till mitt badrum hade passat på då jag inte var hemma.
Hade på några dagar rivit ner hela rummet.
Gardiner, lampor låg på golvet och hon hade skruvat bort avloppsröret från handfatet i toaletten.

Tavlorna hade hon flyttat från väggarna och placerat längs nere på garderobsdörrarna.
Hon lät andra personer bo där utan mitt samtycke.
Hon glömde att stänga kylskåpsdörren och stängde den så hårt att lampan gick sönder i pentryt.

Efter knappt en månad flyttade hon, utan att städa efter sig.
Men vilken röra sade mina grannar när jag visade rummet för dom
Hon kom en dag för att packa, men det blev bara så att hon inte kunde packa. Sakerna for fram och tillbaka i resväskorna.
Jag sms-ade att hon måste städa upp efter sig och att det var så rörligt och skitigt i rummet.
Det var ostädat när jag flyttade in och när jag flyttade ut var det städat, jag tar inte mer skit av dig ,jag kommer och tar mina saker nästa vecka bog om den saken.
Den sista inneboende hade gjort pedantiskt ren efter sig, men i hennes värld var det ostädad.
Då hon inte infann sig så packade jag ner hennes saker och ställde dom i trapphuset.
Kom kl åtta senast och ta dina saker, hon kom och tog dom övriga sakerna i rummet samt en trasig lampa och en värdelös anslagstavla som jag ändå skulle slänga.

Hon var en 19-årig add- tjej visade det sig som inte tog sin medicin och hellre drack och drog hem alkoholiserade män och andra killar på impuls.
Hon sade till mig att hon hade tjugotusen i skulder hos kronofogden och att han var bra på att ljuga.

Aldrig någonsin har jag varit med om en sådan hyresgäst!
Det tog en städerska fem slitsamma timmar att få ordning på rummet eftersom jag nyligen var opererad i knäet, så kunde jag inte städa själv.
Jag anlitade en städerska för femhundra kronor, hon slet som ett djur och var helt färdig efteråt.

Jag hade blivit blåst på konfekten.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jean-Michel Orblin
Läst 371 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-13 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin