Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUCIA VAR ETT HELGON, DET ÄR INTE JAG

Lucia var född i Syrakusa, Sicilien. Själv orsakade jag smärtor redan på BB i lund, då jag bredaxlad med en sumovikt på 4.5 kg, äntligen lyckades masa mig ut långt över tiden. Lucia var Jungfru. Jo men i mitt fall beror det ju på hur man räknar. Lucia avbildas i den kristna konsten med ett svärd eller en dolk med ett sår i halsen. Jo jag brukar också kunna se rätt sliten ut på bild, speciellt efter sena kvällar med vin och cigg.

Lucia blev arresterad och torterad men förlorade ändå inte sin tro på Gud. Jag blev också torterad, varje Söndag under min konfirmation, och de lyckades ändå inte övertyga mig.

Lucia fick som straff för sin tro bli glädjeflicka på en bordell, men när hon skickades dit på ett spann med oxar frös hela ekipaget fast, och gick inte att rubba. En sådan häst har jag också haft.
De hällde kokande olja över Lucia hon blev inte skadad. Jag blev väldigt skadad när jag hällde stekolja över mig.

Lucia som blev bortlovad till en man och tackade nej, fick beskedet att han kunde inte leva utan hennes vackra ögon, han var dessutom rasande och kränkt så han angav henne till kejsaren, varpå hon skar ut sina ögon och gav dem till honom.
I mitt fall skulle mannen i fråga blivit jävligt hålögd.


Från www.tinitut.com




Fri vers av Tini Tut
Läst 922 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2010-12-13 16:14



Bookmark and Share


  Blåbärskaj
Läste med ett leende. Mycket bra skrivet.
2012-12-28

  Ninananonia VIP
:) gillar denna :)
2012-02-09

  gömd
haha så skönt,skär i det skenheliga
2012-02-02

  Redeemer
Rätt kul läsning faktiskt. Sen håller jag nog med Larz att man människor inte är helgon. Tror inte det finns någon som är så perfekt!
2010-12-13

  LassO
kul skrivet, själv känner jag mej lite helgonlik, men inte direkt oskuldsfull, i den benämning det innebär. inte ens jämför bart men lite kul tanke ändå.
2010-12-13

  Lars E Jönsson
Lysande humor/satir......men så är du från stan
2010-12-13

  Mr Lindemann VIP
Dubbleter via kommentarer, verkar vara det senaste
2010-12-13

  Mr Lindemann VIP
Dubbleter via kommentarer, verkar vara det senaste
2010-12-13

    Ken Cassel
Bra skriftat Tini Tut!
:)
Gillas

Kram

Ken
2010-12-13

    Ken Cassel
Bra skriftat Tini Tut!
:)
Gillas

Kram

Ken
2010-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Dessutom ÄR du EXTREMT snygg själv.
2010-12-13

  Bjarne Nordbö
Det var en ren fröjd att läsa. Snygg blogg du har.
2010-12-13

  Bjarne Nordbö
Det var en ren fröjd att läsa. Snygg blogg du har.
2010-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Det är helt fel att helgonförklara människor.
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Tini Tut
Tini Tut