Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Voldemort och hans horcruxes


Till Voldemort

Du splittrade din själ
och dig själv i sju delar,
gjorde det omöjliga
stympade dig själv till skärvor

genom mord placerade du
din själ i horcruxes
och gjorde dig svag och blottad
ett fragment av dig
i pojken som lever
ett ondskans frö i oändlig godhet

Uppväxt på barnhem,
kärlekslöst och mörkt
genom terror och smärta
dina instrument
sökande sanning genom lögner
och respekt genom skräck
medan din mänsklighet föll undan

Severus bad dig att spara hennes liv
hans enda kärlek, enda han brydde sig om
men i hennes försvar av sitt barn
slocknade hennes liv

I ditt liv fanns aldrig ljus
och du kan ej förstå
det viktiga i kärlek, vänskap
sagor och mod
i ditt kalla hjärta, Voldemort
finns bara hat och kyla

I ditt oförstånd skapade du
din värsta fiende
en pojke så stark, så god och modig
som en dag ska besegra dig, du mörke
ni delar blod och själ,

I dina ådror finns Lilys offer
hennes oändliga kärlek
som aldrig dör
den skyddar Harry i skogen
på väg till dig
hon går vid hans sida
och skyddar honom
en patronus av kärlek






Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-14 14:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten