Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett ljus som värmer i vinternatten


ETT LJUS

ett ljus
en låga som brinner i natten

ett ljus

där jag ser in lågan försöker
finna lugn och stillhet

ett ljus

som värmer i den kyliga mörka
vinternatten

ett ljus

som får mig att känna glädje
även om det känns vemodigt
och kallt

ett ljus

brinner för mina kära som jag
sänder mina tankar i den begynnande
natten

ett ljus

för lysa för den som inget ljus har
jag delar det med den som behöver

ett ljus

har lyst upp min kväll nu när den
kvällen övergår i natt släcker jag
den brinnande lågan för att när
dagen börjar gry tända det igen



anits 15 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-15 23:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint upplägg på texten, ljuset hamnar i centrum. Vackert!
2010-12-18

  Eaglemountains VIP
Ett ljus har stor betydelse i många hänseenden.

Vackert formulerat!
2010-12-16

  Lars Hedlin
VAckert ,,,,,
2010-12-16

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Värmande vackert. =)
2010-12-16

  Eva Helene VIP
Vackra ord och tankar i mörka vinternatten.
2010-12-16

  ULJO
Fint skaldat om ljuset och dess betydelse. Du kan verkligen beröra.
2010-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Ett ljus kan betyda mycket. Med enkla medel kan man åstadkomma en liten värld.
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP