Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trängsel

 

Det är staden och stunden
som ligger som ett täcke

En stad kanske överträffar
landet och landet kanske inte
möter stora ting

Landet kanske gläds över avståndet
till stadens storhet och staden kanske
längtar till landets lugn

Men det är staden och stunden
som omfamnar nu och det är ingen
mening att räkna ljuspunkter

De är för många och det är allt
lite trångt

 

 

 

Sen finns det en människa
i allt det här

Staden och landet bryr sig
inte om lägen och sådant

Det är vad människan känner
som det handlar om 

på riktigt

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-16 22:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du är så klok du Josanilla !
2010-12-17

  Larz Gustafsson VIP
Frågan är om människan inte var mer levande då Sverige var enbart landsbygd.
2010-12-17

  Yrre VIP
Väldigt visa ord, mycket bra!
2010-12-17

  Måna N. Berger
Ja det är det. I trängseln på trottoaren, i butikernas infernaliska julhets, i storstadstrafiken, går en liten människa och bär hela det stora lugnet inom sig. Hon hör inte trafikbullret, för i hennes öron är det storskogens brusande sång. Hon bär friden med sig var hon går.
2010-12-17

  anits VIP
Mycket fint skrivna rader
mycket tänkvärt
2010-12-16

  Carola Zettergren
Så jättefin liten betraktelse..Gillas skarpt!
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP