Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gjort lite småändringar. Tack Jax för fin kreativ kritik!


När Olórin kom tillbaka

När anden Olórin drevs hem
genom rök och evighet
av sin kamp mot demonen av eld
blev han sänd tillbaka,
när nöden var som störst

Sökande bekanta vägar
med glömda minnen och syn förändrad
nu vandrar Gandalf Vit i skogars grönska

Han föll i Morias gruvor
och minnet av hans död
fanns för alltid i vännernas hjärtan

Nu lyfts sorgens mörka slöja
från deras ögon vid ljudet
av en röst, förändrat bekant
när han möter jägarna i skogen

Olórin söker sin form
och sakta formas igen
och nya lager kan skönjas
till den varelse han var

Men hans skratt ger hopp
och segervissa är stegen
för i ödets klang i världen
syns verk av makter högre
än den vite trollkarlen själv

När Olórin kom tillbaka
då kom hoppet åter
och de steg som var tunga
fick nytt liv av hans röst
I mötet i skogen
medan enterna sjunger om strid





Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-16 23:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lite osäker på vilken nivå eventuell textkritik ska läggas. Jag har lite svårt med formen "sökandes" - skulle kanske ta bort sista "-s" samt ändra "och" till "med"? Jag ser att tempus ändras efterhand och det är säkerligen medvetet. (?)

"och segervisst är stegen" - Segervissa, väl?

I övrigt tycker jag själv att det är svårt att närma sig en redan väl utmejslad karaktär som Gandalf - därför gör du det så bra som vågar. Och lyckas. :)

Absolut vackrast tycker jag raderna som börjar med "Olórin söker sin form..." är.

Snyggt!
2010-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten