Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konsumentens flykt

Våga inte fly ”verkligheten”
Den är dirigerad av några få

Ett litet spel till tidsfördriv
skapad av makten för folket
att förslösa sina liv på

I gengäld försörjer de dig
med dina medel
Ett medel använt sedan länge
Du blir äldre, de blir rikare
Kanske är bättre så

Väck inte menigheten
de skulle ändå inte förstå

Gränsen är utstakad
ditt liv likaså

Du är det du producerar
en devis för vilken
ingen vill stå
Resultatet dock detsamma
Det är den vägen du
tvingas gå

Sosse eller moderat
politik är ändå bara
prat
Så länge ingen agerar
gör något snart
kommer samma hjulspår
anammas av nästa generation
och kapitalet sitta där det står


Lagar ni, så äter vi

tills faten är tomma...




Fri vers av Regular
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-18 03:36



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Verkligen tänkvärt.
2011-01-02

  walborg
Penningen som gud och avguderi i stället för Guds kärlek - denna motsättning kommer vi nog aldrig undan.
2010-12-18

    ej medlem längre
Tänkvärt skrivet!
2010-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular