en liten julsaga

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en liten julsaga




Att elda för kråkorna

 

En gång växte det ett träd

det höggs och sågades
staplades och travades

förvarades
försvarades

Men så tändes en eld 

bara för att tittas på
medan värmen smet iväg

till kråkorna

och för all del
till människan också


Det var så sprakande fint
att allt slit glömdes som 
varje vedträ krävt

Hjärtslag värmdes,
och den värmen
blev till guld

för kråkorna
men för människan också

Det finns värde i sådant



Det går att tänka så mycket
vid en värmande låga

Det går att känna så mycket
i det som värmen sprider

Det är så lätt att söka sig dit


Det är värt en hel del

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-12-25 14:11



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
En välskriven julsaga, som förmedlar värme(!).
2010-12-25

  anits VIP
Mycket vackra rader
2010-12-25

  Yrre VIP
Mycket fint skrivet!!!
2010-12-25

  Larz Gustafsson VIP
Även kråkor är Guds skapelser och viktiga renhållare i naturen.
2010-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP