Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snön bländar så ljust är det


SNÖ SÅ VITT SÅ LJUST

ingen sol bara snö
den lyser upp

gör mina ögon ljusskygga
solglasögonen måste på

någon jag möter
undrar vad gjorde du igår

jag låter dom undra
för jag vet vad jag gjorde

var på luciafest
såg ett vackert luciatåg

med tärnor pepparkaksgubbar
och tomtar

bjöds på risgrynsgröt
och skinksmörgås

det enda jag drack
var ett glas vatten

så naturligtvis kaffe
med en kaka till

lyssnade till tomten
som läste viktor rydbergs

tomten

så vackert deklamerat
så en tår föll på kinden ner

två timmar går fort
en trevlig stund det var

så jag minns så väl
vad jag gjorde under gårdagen






anits 19 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-19 23:37



Bookmark and Share


  poetryGirl
vintersolståndet nu, hurra
2010-12-20

  arja savela
Tomten är en favoritdikt, måste ha varit fint på festen!
2010-12-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint skrivet. =)
2010-12-20

  Eva Helene VIP
V. Rydbergs "Tomten" är alltid fint att få lyssna till. Förstår att du fällde en tår.
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP