Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET FJÄRDE LJUSET

det fjärde ljuset
brinner så vackert i kväll
ser in i lågan

tänker på tiden
som nu går sin gilla gång
när kvällen blir natt

här hemma hos mig
där allt känns så lugnt så tyst
när timmen är sen

det fjärde ljuset
brinner och lyser för oss
alla som väntar

ljuset det brinner
för alla fattig och rik
för dig och för mig

i den kyliga nord
det värmer oss leder oss
på den rätta väg

där vi finner det
ljuset som leder oss rätt
där stannar vi kvar




anits 19 december 2010




Bunden vers (Haiku) av anits VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-20 00:01



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fin text som för mig har en religiös underton.
2010-12-20

  arja savela
Den här dikten tycker jag mycket om!
2010-12-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vacker bild skapar du med orden. =)
2010-12-20

  Eva Helene VIP
Goda tankar i adventstid. Fint!
2010-12-20

    AA VIP
Stämningsfullt skaldat. // AA
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP