Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mot Narnia


Kallelsen lika förvånande som platsen
Du dras iväg mot nya mål
i en värld där du trevande
får lära om allt på nytt

Med nervösa steg du fann
tryggheten i ett rytande från en vän
Väckte lejonet inom dig
Adams barn växte
Mognade in i uppgiften

Kampen stod i att alltid lita till
vad du redan visste
Han som kallade, han utrustar
Han som utvalde
vandrar vid din sida
Hans offer gav liv,
Hans kärlek mer än så

Med nya ögon du sträcker dig
I okänt land, känns allt igen
Utbildningen detta ger
tar du med tillbaka hem

I värld satt i brand
du inte längre rädd

Fann tryggheten
i rytandet från en vän




Fri vers av Regular
Läst 393 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2010-12-20 21:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Satt och såg sista premiären av Narnia på biograf i Västerås med delar av min familj och storgrät av gripenhet inför åsynen av Aslans.

Tack för att Du uppmärksammade detta.

Applåder och bokmärke!
2011-01-02

    ej medlem längre
Fint skrivet om Narnia o Aslan!
2010-12-21

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Underbar hyllning både till Narnia, och Aslan...
Verkligen härligt att läsa...
Du skriver verkligen levande
Tankarna går direkt till den sanna förlagan, Jesus Kristus, Lejonet av Juda stam, och det äventyr som kallas att vandra med Honom som Hans efterföljare..
Läste Narnia-serien på engelska första gången, det var 1980 och jag gick på Bibelinstetutet i ÖMs regi.. Sen blev det triologin av samme författare C.S Lewis, "Utflykt från tyst planet, Perlandra, och Vredens tid"... Hans böcker har betytt och betyder mycket för mig..
Tack för denna text Regular...

applåder o Bo-märke


kb
2010-12-20

  Redeemer
Ger Narnia-vibbar. Vilket bara är bra, då Narnia-böckerna är bland mina absoluta favoriter!
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular