Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vinternatt kan vara mer än bara svart

-

Lätt snörök som smeker frusna kinder och får skägget att tingla av kristaller
En varm kopp thé i ett dunkelt rum och usel gatubelysning som skvallrar om mer snö i natten

Den nästan förtryckande mattheten och tystnaden
Virar sig som en tre meter lång stickad halsduk, runt och runt kring min själ

Påpälsade pensionärer trotsar natten och kölden
Hand i hand, trippandes utanför mitt fönster

Jag slänger ut bröd för att göda fåglarna och fylls av ro
Jag stänger ute kölden igen och huttrar av doften av fred


Lätt snörök som smeker oanande främlingar i natten...
För mig är freden en vinter, en evig vinter av matt tystnad och kärlek




Fri vers av Sergej
Läst 528 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-21 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sergej
Sergej