Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min kompis dog ifrån mig när vi var nitton år gamla och jag funderade mycket på vart hon tagit vägen. Här är den dikten.


Några frågor till en ängel


Jag har några frågor:

Har du kommit till himlen nu?
Om du har det, hur ser det ut där?

Finns änglarna och finns det någon Gud?

Är det alltid fint väder där du är,
eller ni kanske inte har något väder alls?

Kan du se oss på jorden hela tiden,
eller finns det speciella "titta på jorden-tider"?

Vad händer när man dör?
Blir det så där vitt som alla säger,
eller somnar man bara in och vaknar någon annanstans?

Jag önskar så att du ville ge mig ett tecken
på att du mår bra.

Jag saknar dig.




Fri vers av Marmelata
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-21 16:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marmelata