Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sopsortering (en text i sorteringsprocess)


Kasta inte bort dina känslor på partner
som bara leka vill

Kasta inte bort din tid på göromål
som aldrig mening tillbaka ger

Kasta inte bort din ekonomi på något
som inte på värden bygger

Kasta inte bort din hälsa på beroende
som bara fräta vill - inifrån och ut

Kasta inte bort ditt liv på en ideologi
som varken är värd att leva
eller dö för

Kasta inte bort din tro på gudar
som inte ens tror på dig


Sortera väl och kasta bort
behåll vad endast gott är
Rätt saker på rätt plats

För det är ditt att förvalta
och detta på bästa sätt
Gåvor du fått
Ansvar i din tillvaro placerats

Den tiden som har gått
kommer aldrig åter igen
Tiden som kommer är din
och bara din att bruka

Livet är din miljö
Bemästrar du inte det du har
på grund av det du tycker dig sakna

kommer du att vara ditt eget
största miljöhot




Fri vers av Regular
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-22 23:18



Bookmark and Share


  aol
verkligen en bra text med ett klokt budskap
2011-01-16

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2010-12-23

  Regular
lite ironiskt blev det
att min text om att sortera
också blev en text att sortera

men skall bli kul att se resultatet
och att arbeta med en text flera gånger

tack min vän för tips och idéer
2010-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular