Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa hus ska ej ha julklappar...




Tomtens sista färd


Släden den glänser i stjärnornas ljus 
Tomten stiger in med klappar i ett hus.

När han kommer tillbaka är renarna väck 
kvar står bara hans julklappssäck.

Han ser sig förvirrat om efter djuren 
Då ser han två skyltar som sitter på muren

På den ena det står Securitasvakt 
På den andra: de djur som står här går till slakt

Tomten tänker "otur som fan 
av alla ställen att landa på Scan.

Men det kanske inte är nån fara och färde, 
för de jobbar väl inte här den 24:e?

Det gör de förstår han när han hör skriken 
tomten rusar in i fabriken

På ett band ser han renarna - åh vilken pärs 
en efter en blir de malda till färs

Maskinen är stor, tomten slänger vanten 
och svingar sig upp på kanten.

Han tar tag om den sista renens svans 
det är blodigt och halt, han har dålig balans.

Han träffar maskinens roterande egg 
det  sista som syns är hans bländvita skägg.

Gläns över sjö och strand 
Tomten säljs nu som isterband.




Fri vers av mickelarzon
Läst 902 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-23 17:57



Bookmark and Share


  Maiah VIP
hahahaha...starkars tomten...vilken julkris när tomten med sina renar maldes ner istället för julgris...ojoj

hahhahhaha...underhållande juldikt på rim...bästa jag läst hittills...hahaha
2010-12-25

  Anna*
*skratt* Ok, då blir det inga isterband för mig i år, eller nästa, eller nästa ... Applåder
2010-12-25

    ej medlem längre
Tack för Julens rim No1
Det bästa jag sett;)
Bokmärkes givetvis!
2010-12-23

    fjärilsgas
Hahaha åh! Det där måste vara den bästa juldikten jag hört!
2010-12-23

    C3H5(NO3)3
nääääääääääää! :(
2010-12-23
  > Nästa text
< Föregående

mickelarzon
mickelarzon