Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagen som gått var en findag nu väntar en ny


TANKAR I JULNATTEN

jag ser ut i julnatten kylan har släppt sitt
grepp om oss just nu

inga stjärnor lyser på himmelen i natt
det är endast åtta grader kallt

till skillnad från gårdags natten samma
tid då det var minus tjugosjugrader

ser hur det lyser vackert i nästan alla
fönster det glimmar vackert mot den
vita snön

bildar skuggor som jag älskar att se
ut i natten dessa vinternätter när snön
ligger tätt på alla hustak

jag har släckt mina ljus som jag låtit
brinna och sprida värme och glädje
denna juldags kväll

tycker om att kura skymning sitta
i soffan med en filt om mig se in ljusets
låga

drömma mig bort längta efter dig som
en dag kanske står vid min dörr och vill
komma in

jag drömmer och längtar efter vänskap
vänskap som varar som är ärlig och sann

nu väntar sängen efter en lugn och fridfull
dag där tystnaden har fått råda den tid
jag inte lyssnat till musik

min historia blir nu till natt och i morgon
väntar en ny dag med oskrivet blad


anits 26 december 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-26 00:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
Den där längtan efter vänskap beskrivs så bra....
2010-12-26

  Catharina Edin VIP
Ni har ju köldrekord i dina trakter har jag sett!
Fina rader om en bra dag.
2010-12-26

  tom boreland
och tidigt på morronen
ringde sockenkyrkan
oss till julotta.
2010-12-26

  Larz Gustafsson VIP
Kura skymning är mysigt.
2010-12-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP